• Obhajoby ročníkových prác
          • Obhajoby ročníkových prác

          • Tak ako každý rok, aj tento rok nadišiel čas, kedy žiaci hotelovej akadémie obhajovali svoje ročníkové práce. Témy z oblasti gastronómie boli opäť rôznorodé a žiaci ich pochopili ako výzvy. Samotné práce, ktoré odovzdali v januári, boli vynikajúce a dnes mali žiaci  možnosť svoje témy odprezentovať a rozšíriť ich. Pod samotné obhajoby sa síce podpísal stres, no i napriek tomu žiaci preukázali svoju originalitu, kreativitu a ročníkové práce obhájili. Skúšobnej komisii dokázali, že nadobudnuté teoretické poznatky dokážu pretaviť aj do praxe a veríme, že ich zužitkujú aj vo svojich nastávajúcich profesiách.  

        • Netradičné záverečné skúšky na Súkromnej SOŠ SD Jednota Šamorín
          • Netradičné záverečné skúšky na Súkromnej SOŠ SD Jednota Šamorín

          •    Tradícia Valentínskeho plesu bola tento rok pretavená do valentínskej večere spojenej s praktickými záverečnými skúškami. Pri tejto príležitosti sa stretli rodičia, žiaci i zástupcovia školy. Slávnostná valentínska večera sa uskutočnila v priestoroch našich škôl po viac ako dvoch rokoch poznačených protipandemickými opatreniami. Budúci absolventi si pri tejto príležitosti pozvali svojich rodičov a blízkych, aby im predviedli svoje zručnosti a pripravili pre nich ako výraz vďaky večer plný gurmánskych zážitkov.

            Šesťchodové slávnostné menu umocnili valentínskou výzdobou, slávnostným stolovaním, moderovaním a príjemnou hudbou.  Žiaci aj napriek počiatočnej nervozite, ktorá prípravám predchádzala, zvládli svoj veľký deň na výbornú. Nielen pedagógovia, ale tentoraz aj rodičia mohli byť právom pyšní na svoje deti. Budúci absolventi preukázali nielen svoju odbornú pripravenosť, zručnosti a komunikačné schopnosti, ale aj profesionálnu hrdosť na vynikajúco odvedenú prácu a svoj odbor.

            Aj táto akcia sa zapísala medzi úspešné propagácie našich učebných odborov cukrár kuchár, kuchár, čašník, servírka. Budúci absolventi spomínaných odborov dostali príležitosť prezentovať nadobudnuté zručnosti a ukázať, že vedia zvládnuť akékoľvek výzvy a zároveň na úrovni reprezentovať svoju školu a budúcu profesiu.

        • Semifinále súťaže SKILLS SLOVAKIA GASTRO JUNIOR DEBIC CUP 2021/2022
          • Semifinále súťaže SKILLS SLOVAKIA GASTRO JUNIOR DEBIC CUP 2021/2022

          • Dňa 28. januára 2022 sa v SOŠ obchodu a služieb v Piešťanoch uskutočnilo semifinále súťaže SKILLS SLOVAKIA GASTRO JUNIOR DEBIC CUP 2021/2022 v odbore cukrár. Súťaže sa zúčastnila za SSOŠ SD Jednota Šamorín naša žiačka 3.C triedy Laura Hontiová, ktorá sa zo 16 súťažiacich umiestnila na 4. mieste a postúpila do finále. Finálové kolo sa uskutoční v Bratislave ako súčasť medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2022. Odborná porota pozostávala z renomovaných cukrárov, členov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov  a tiež porotkyne cukrárskej show PEČIE CELÉ SLOVENSKO.

            Úlohou súťažiacich bola príprava šiestich kusov moderných dezertov Tartaletiek v časovom limite 120 minút. Základným mottom súťažnej úlohy bol moderný, ľahký, trendový dezert, pripravený s použitím  dvoch povinných surovín. Túto úlohu zvládla Laura bravúrne.

            Gratulujeme a držíme jej palce, aby svoje kvality potvrdila aj vo finále a reprezentovala nielen svoj odbor ale aj  našu školu.