• Naša spolupráca s Litovlom pokračuje
          • Naša spolupráca s Litovlom pokračuje

          •      Začiatok našej spolupráce siaha do obdobia spred vyše desiatich rokov, keď naša škola prvýkrát zorganizovala výlet do Litovla spojený s návštevou miestneho pivovaru. Od tých čias, s výnimkou covidovej prestávky, realizujeme pravidelné výmenné pobyty našich aj litovelských žiakov.

            Aj tento rok k nám na začiatku mája pricestovala skupinka žiakov z litovelskej strednej odbornej školy. Pripravili sme pre nich pestrý program, ktorý zahŕňal rôzne aktivity a exkurzie. Nesmela chýbať komentovaná prehliadka mesta spojená s návštevou bývalého paulánskeho kláštora, návšteva Zámku Šimek v Pezinku - Palace Art Hotel Pezinok, exkurzia do Bratislavy, tradičná opekačka na školskom dvore a ďalšie zaujímavé výlety do okolia.

            Tento rok vedenie našej školy spolu so zástupcami jednotlivých úsekov návštevu v Litovli opätovalo. Naši zahraniční partneri im takisto pripravili bohatý program. Okrem slávnostného posedenia navštívili hrad Bouzov, Múzeum tvarožků v Lošticiach, syráreň Brazalle. Dokonca sa im dostalo slávnostného privítania aj na litovelskej radnici. 

            Spolupráca s partnerskou školou v Litovli je pre nás nesmierne dôležitá. Nielenže nám umožňuje zdieľať znalosti a skúsenosti, ale obohacuje nás aj o nové pohľady a skúsenosti.

            Veríme, že aj žiaci z Litovla si odniesli z návštevy našich škôl množstvo nezabudnuteľných zážitkov a nadviazali nové kontakty a priateľstvá.

        • Trh práce
          • Trh práce

          •      V rámci kariérneho poradenstva sa na našich školách uskutočnila prednáška o novinkách na trhu práce. Úrad práce zastupoval PhDr. P. Molnár, ktorý študentov končiacich ročníkov informoval o povinnostiach po ukončení strednej školy, ako aj o príprave písomností potrebných na prijatie do zamestnania.

            Veríme, že sa našim žiakom nové informácie zídu a využijú ich pri nástupe do zamestnania.

        • Exkurzia ako inšpirácia nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov
          • Exkurzia ako inšpirácia nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov

          •      Ku koncu školského roka hľadáme miesta, ktoré posúvajú študentov a ukážu im možnosti ďalšieho smerovania, pretože vieme, že tú správnu školu si už vybrali.

            Žiaci prvých ročníkov hotelovej akadémie a strednej odbornej  školy navštívili prevádzku Šimák Zámok Pezinok. Bez zveličenia môžeme povedať, že to bol jedinečný zážitok pre všetkých. Personál nás privítal s noblesou im vlastnou, ukázal nám všetky zákutia zámku.

            Palace Art Hotel Pezinok s umeleckou atmosférou šľachtického rodu Pálffyovcov vdýchol osemstoročnému zámku život. V zámockej vieche pripravujú jednoduché, klasické jedlá vynikajúcej kvality výhradne z čerstvých lokálnych surovín. Poctivá domáca kuchyňa nadväzuje na tradíciu typických lahôdok minulých čias.

            Napĺňa nás hrdosťou, že bývalý absolvent našej školy, Lukáš Špilák, teraz vedie Palace Art Hotel. Žiakom vysvetlil, ako maturant v rámci svojho profesijného rozvoja môže získať vedúcu pozíciu

            Veríme, že táto odborná exkurzia bola nielen príjemná, ale v mnohom aj poučná. Zaujala  nielen našich žiakov, ale aj žiakov partnerskej školy z Litovla, ktorí u nás absolvujú výmennú stáž.

            PK gastronomických predmetov

        • Naši žiaci si vyskúšali nový druh športu - teqball
          • Naši žiaci si vyskúšali nový druh športu - teqball

          •      Teqball je inovativny šport, ktorý má základy vo futbale a nohejbale. Je to nový druh športu, ktorý sa hrá už na organizovanej úrovni. Súťaží sa na prehnutom stole a žiaci našich škôl v rámci ukážkovej hodiny mali možnosť vyskúšať si tento náročný šport, dokonca sa mnohí zapojili aj do miniturnaja. Odteraz si ho budú môcť zahrať aj na ďalších hodinách telocviku. 

                 Stredoškolský turnaj vyhrali Christofer Jenis (2.A) s Peťom Cserepkaiom (1.B). Vo finále porazili svojich premožiteľov zo základnej skupiny Mária Šerega (4.A) s Peťom Hudecom (2.B). Na 3. mieste skončila zmiešaná dvojica Luca Fama (2.A) a Silva Santos (hosť z Rakúska). Šamorínski chalani ukázali kvalitu aj zanietenie pre teqball, veríme, že sa nestratia ani na okresnom kole. 

        • Zbohom škola, lúčime sa...
          • Zbohom škola, lúčime sa...

          •      Naši piataci z hotelovej akadémie a štvrtáci odboru manažment regionálneho cestovného ruchu sa dnes lúčili. Po slávnostnej (poslednej) triednickej hodine sa odobrali do tried, aby sa rozlúčili s ostatnými žiakmi a odovzdali im pomyselnú štafetu. Podporiť ich prišli aj ich rodičia, priatelia a známi. Nasledovala spoločná slávnostná rozlúčka v spoločenskej miestnosti, kde maturanti obdržali pamätné listy a podpísali sa do školskej kroniky. Ich ďalšie kroky smerovali do mesta, aby spoločne odniesli svoje maturitné tablo a neformálne tak zavŕšili svoj veľký deň.

        • Ocenenie žiakov v SDV Trnavskou župou
          • Ocenenie žiakov v SDV Trnavskou župou

          •      Žiaci prvého ročníka Súkromnej strednej odbornej školy SD Jednota a Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota vzdelávajúci sa v Systéme duálneho vzdelávania získali Certifikát o zapojení do systému duálneho vzdelávania a splnení podmienok na získanie benefitov od Trnavskej župy. Okrem certifikátu získali aj vecné ocenenia ako poďakovanie za ich štúdium a prácu na praktickom vyučovaní u zamestnávateľov a taktiež za dobré študijné výsledky. K oceneniu žiakom gratulujeme a želáme im veľa úspechov aj v ďalších školských rokoch.

        • Vyskúšali sme si svoje šance v bedmintone
          • Vyskúšali sme si svoje šance v bedmintone

          •      16. ročník Župnej olympiády stredoškolákov v Trnave bol veľkou výzvou pre našich žiakov - športovcov. I napriek tomu, že sa našim chlapcom nepodarilo prebojovať do celoštátneho kola, dosiahli chvályhodné štvrté miesto. Nakoniec sami uznali, že aj v takomto na pohľad ľahkom športe sa nabehali viac, ako predpokladali. Dali však do hry všetko a proti svojmu súperovi - majstrovi Slovenska - statočne bojovali až do konca stretnutia.

            Chlapci, sme na vás hrdí a tešíme sa z vášho štvrtého miesta!

        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

          •      Dňa 23.4.2024 sa žiaci prvých troch ročníkov SHA SD Jednota Šamorín a SSOŠ SD Jednota Šamorín zúčastnili na anglickom predstavení Divadelného centra v miestnom kultúrnom dome pod názvom United Neighbours of London. Sprevádzajúcich učiteľov anglického jazyka potešilo, že aj žiaci prvého ročníka rozumeli predstaveniu, čo je dobrým znamením pre úspešné zvládnutie maturitných skúšok. Well done!