• 1. súkromné gymnázium v Bratislave oslavovalo svoje 30. výročie a naše školy boli pri tom
          • 1. súkromné gymnázium v Bratislave oslavovalo svoje 30. výročie a naše školy boli pri tom

          •      V piatok 23. septembra pripravovali naše školy SSOŠ SD J Šamorín a SHA SD J Šamorín catering k 30. výročiu založenia 1. súkromného gymnázia v Bratislave. Naši žiaci spolu s pedagogickými zamestnancami úseku praktického vyučovania zabezpečili kompletné pohostenie, vrátane prípravy miestnosti a slávnostnej tabule.

            I keď bolo počasie po západe slnka skúpe na vyššie teploty, naši žiaci s úsmevom a na úrovni profesionálov ochotne plnili požiadavky hostí, ktorí nešetrili slovami vďaky a uznania. Táto spoločenská akcia, nesmierne náročná po logistickej stránke, ukázala, že sa nezľakneme ani náročných výziev a dokážeme ich spoločne riešiť na vysokej odbornej úrovni.

            Najväčšou odmenou pre nás bolo uznanie a slová vďaky hostí, ktorým chutili nielen naše jedlá studenej a teplej kuchyne, ale aj teplé či studené nápoje podávané pod holým nebom. Už teraz sa tešíme na ďalšie výzvy, ktoré nás posunú vpred a našich žiakov obohatia o užitočné praktické skúsenosti a zručnosti tak potrebné v ich budúcom profesijnom živote.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Dňa 23.9. 2022 sa žiaci SHA a SSOŠ SD Jednota Šamorín opäť zapojili do projektu Biela pastelka – verejnej zbierky na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Táto dobročinná akcia má na našej škole už dlhoročnú tradíciu a nás teší, že sa jej zúčastnili aj tohtoroční prváci, ktorí tak prejavili solidaritu voči ľuďom, ktorí sú na našu pomoc odkázaní. Všetkým zúčastneným touto cestou ďakujeme !

        • Dunajské luhy
          • Dunajské luhy

          • Dnešný deň strávený v prírode sme so žiakmi 1MC, 1B, 1A, 2A a 3C venovali aj informáciám a otázkam o Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy, ktorá na našom území patrí do Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho samosprávneho kraja. Rozprestiera sa na oboch stranách Dunaja a člení na 5 oblastí. Zaberá plochu 12 284 ha záplavových oblastí a mokradí. Takmer celé územie je zaradené do európskej siete chránených území NATURA 2000 ( ÚEV – územie európskeho významu ).V rámci programu INTERREG bola na cyklotrase pri VD Gabčíkovo nainštalovaná informačná tabuľa o cyklotrasách za zaujímavostiach Dunajských luhov. Naša Škola sa zúčastnila na prednáškach k jednotlivým častiam projektu. Teší nás, že projekt ožil a prostredníctvom QR kódov ponúka bohaté informácie o lužných lesoch, fóre, faune, Žitnom ostrove a CHKO Dunajské luhy.Miestna krajina vytvára podmienky pre život. Jej objavovanie, spoznávanie a ochrana závisia od nášho vzťahu k nej. Zaslúži si našu pozornosť.