• Piatok sme vyhradili návšteve komunitného centra Cenacolo
          • Piatok sme vyhradili návšteve komunitného centra Cenacolo

          • Nič nie je nemožné, ak máte niekoho, kto vo vás verí.

             

                 Po dvojročnej covidpauze sa žiakom a učiteľom Súkromnej SOŠ a hotelovej akadémie podarilo opäť navštíviť komunitné centrum pre liečbu závislostí Cenacolo v Kráľovej pri Senci. Dom Cenacolo si prišli pozrieť aj hosťujúci žiaci z partnerskej strednej odbornej školy v Litovli.

            Centrum je pred zrakmi zvedavcov ukryté v prírode, ďaleko od obce. Nevedie k nemu žiadna informačná tabuľa. Neznalý návštevník poľahky zablúdi, až tesne pred cieľom sa vám ukáže nenápadná šípka ukazujúca smer cesty. Nebolo vôbec jednoduché dovolať sa a dohodnúť si termín návštevy, keďže klienti nepoužívajú mobilné telefóny a pevnú linku dlho nikto nedvíhal.

            Našimi sprievodcami boli Juraj a Michal, ktorý pochádzal z Poľska. Hovoril síce lámanou slovenčinou, ale dalo sa s ním dorozumieť. Po krátkej prezentácii o vzniku komunity, ktorú v talianskej Saluzze založila v osemdesiatych rokoch Matka Elvíra Petrozzi, sme si vypočuli pohnutý životný príbeh našich sprievodcov. Vzápätí nás previedli celým zariadením.

            Akoby sa tu zastavil čas. Klientov zariadenia tvoria výlučne muži pochádzajúci z rôznych krajín. Prichádzajú sem dobrovoľne, aby dali definitívne zbohom svojej pokrivenej minulosti a našli  nový zmysel života.

            Slovenské komunitné centrum v Kráľovej pri Senci vzniklo pred pätnástimi rokmi. Z pôvodnej ošarpanej budovy sa podarilo vybudovať kaplnku a svojpomocne postaviť zariadenie poskytujúce svojim klientom nový domov. Útočisko tu našli bezprizorní stratení mladí ľudia, ktorých vychovávala ulica. Terapia a návrat do normálneho života spočíva v pravidelných spoločných modlitbách, prísnom pracovnom režime a ľudskej súdržnosti. A práve tie tvoria základné piliere komunity. Jej zjednocujúcim jazykom je taliančina, ktorú sa musia klienti naučiť, aby sa vedeli navzájom dohovoriť.

            Nie nadarmo sa hovorí, že kde je vôľa, tam je aj cesta. Úspešnosť liečby závisí nielen od samotného klienta, ale v nemalej miere k nej prispieva aj prostredie, podpora rodiny a súdržnosť ostatných. Izolácia od vonkajšieho sveta, vrátane médií, mobilného telefónu či internetu je tu samozrejmosťou.

            Veríme, že návšteva Domu Cenacola bola pre našich žiakov nielen silným zážitkom, ale aj istou formou prevencie pred rôznymi druhmi závislostí.

        • Teambuilding 26.05.2022
          • Teambuilding 26.05.2022

          • Keďže na našej škole žije tradícia vo varení pod holým nebom, využili sme neobyčajne krásne májové počasie na teambuilding pre žiakov prvých, druhých aj tretích ročníkov.

            Úlohy hostiteľa sa opäť ujal pán majster Szalay, ale tentokrát netradične sa nestretli v priestoroch školy, ale na území hvezdárne Blahová. Pán Szalay, ako amatérsky hvezdár tak rozšíril obzory našich žiakov aj v tejto oblasti.

            Aj tento rok nechal pán majster Szalay voľnú ruku žiakom pri príprave, keďže na konci školského roka už všetci ovládajú praktickú prípravu väčšiny jedál.

            Okrem výborného hovädzieho gulášu si žiaci pripravili aj palacinky s domácim džemom od pána majstra a tiež pre nich pripravil občerstvenie vo forme teplých aj studených nápojov.

            Žiaci si tento deň veľmi pochvaľovali a my môžeme skonštatovať, že teambuilding v maximálne možnej miere splnil svoj účel.

                                                                                               Ildikó Kissová

        • Ocenenie žiakov v SDV Trnavskou župou
          • Ocenenie žiakov v SDV Trnavskou župou

          •      Traja žiaci prvého ročníka Súkromnej strednej odbornej školy SD Jednota v učebných odboroch cukrár kuchár a mäsiar kuchár vzdelávajúci sa  v Systéme duálneho vzdelávania získali Certifikát o zapojení do systému duálneho vzdelávania a splnení podmienok na získanie benefitov od Trnavskej župy. Okrem certifikátu získali aj vecné ocenenia ako poďakovanie za ich štúdium a prácu na praktickom vyučovaní u zamestnávateľov a taktiež za dobré študijné výsledky. K oceneniu žiakom gratulujeme a želáme im veľa úspechov aj v ďalších školských rokoch.

        • Rozlúčka maturantov
          • Rozlúčka maturantov

          •      Dňa 20.5.2022 sa lúčili maturanti 5.ročníka hotelovej akadémie a 4.ročníka manažmentu regionálneho cestovného ruchu. Svoje príhovory adresovali tak profesorom ako i rodičom a vyjadrili v nich vďaku za pomocnú ruku počas celoročného štúdia.

                           Maturantom sa prihovoril aj p. riaditeľ  PaedDr. František Pudmericzký, ktorý im rozdal pamätné listy ako milú spomienku na školu, v ktorej strávili najkrajšie študentské roky.

                           Maturantom ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a prajeme im, aby skúšku dospelosti, ktorá ich čaká už onedlho, zložili čo najúspešnejšie.

        • Návšteva partnerskej školy v moravskom Litovli
          • Návšteva partnerskej školy v moravskom Litovli

          •      Už niekoľko rokov spolupracuje Súkromná SOŠ a Súkromná hotelová akadémia SD Jednota Šamorín s partnerskou školou podobného zamerania v moravskom Litovli. Cieľom partnerstva je posilniť spoluprácu medzi školami aj v zahraničí. Vďaka týmto partnerstvám získajú naši žiaci aj učitelia príležitosť vzájomne si vymieňať skúsenosti, rozvíjať kontakty a zvýšiť záujem o svoj odbor.

            V dňoch 12. až 13. mája navštívilo vedenie školy partnerov v Litovli, aby dohodli vzájomné výmenné stáže žiakov. Pri tej príležitosti absolvovali exkurziu do známeho litovelského pivovaru, prehliadli si školu, cukrárske pracovisko a navštívili Mladečské jaskyne.

            Už v najbližších dňoch nastúpia naši žiaci na pracovisko v Litovli a zároveň ich žiaci nastúpia na výmennú stáž na našej škole.  Vďaka týmto vzájomným návštevám získame možnosť propagovať naše školy aj v zahraničí. Tešíme sa na pokračovanie spolupráce.

        • Projekt Interreg pokračuje
          • Projekt Interreg pokračuje

          • Žiaci Súkromnej SOŠ SD Jednota Šamorín absolvovali dňa 10.5.2022 ďalšiu etapu projektu „Interreg – Čas pre prírodu: Dunajské luhy a Neziderské jazero“. Prostredníctvom  firmy vodnetury.sk tak  mohli získať vedomosti, ako aj skúsenosti o lužných lesoch Žitného ostrova.

            Deň sa začal vo Vojke krátkou prednáškou o tokoch starého Dunaja, o ich flóre a faune. Nasledovala krátka prezentácia spojená s rýchlokurzom pádlovania v člnoch. Následne žiaci nasadli do člnov a užívali si príjemnú atmosféru plnú vtáčích spevov.  Všetci sa cítili príjemne, dokonca aj tí, ktorí sedeli v člnoch prvýkrát  a pochvaľovali si tento druh rekreácie.

            Touto cestou chceme zároveň vysloviť poďakovanie firme vodnetury.sk. Prajeme jej veľa úspechov  - najmä návštevníkov  a osobitne ďakujeme  p.  Ing. Jankóovi, ktorý v týchto dňoch organizuje vo Vojke jediný kemping pre záujemcov o vodné túry, čím môže spestriť ponuku nášho regionálneho cestovného ruchu.  

             

            Juraj Bándy

        • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky pohľadom žiaka
          • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky pohľadom žiaka

          • Už pred nástupom do maturitného ročníka sme všetci vedeli, že tento rok nebude ľahký.  Čakali nás prípravy na maturitné skúšky a okrem písomnej a ústnej časti aj tá praktická.

            Ešte v októbri minulého roka sa nám naskytla možnosť vybrať si témy, ktorým sa budeme v rámci našich praktických maturít venovať. Aj vďaka tomu mohla vzniknúť pestrá škála tém, ktoré sa niesli v rôznom duchu. Prezentované boli témy o Veľkej noci, futbale a známych futbalistoch, adrenalínových športoch, ochrane životného prostredia či kuchyniach najrôznejších krajín sveta.

            Keď boli témy vybrané, nasledovali mesiace strávené vypracovaním odbornej práce na danú tematiku. Nebolo to ľahké, nad našimi prácami sme strávili nekonečné hodiny, až sme sa dostali k záverečnej fáze, kedy po poslednej kontrole sme naše práce záväzne odovzdali.

            Odovzdaním hotovej odbornej práce sa to však nekončilo, aj keď mnohí z nás by si to priali. Nasledovali týždne plné plánovania, nakoľko všetko, čo bolo zahrnuté v našich prácach, bolo treba prakticky zrealizovať. Už začiatkom apríla boli prípravy v plnom prúde. Zháňala sa výzdoba, spracovávali prezentácie a v našich kuchyniach rozvoniavali aromatické vône špecialít tej onej zvolenej krajiny. Bolo treba všetko detailne pripraviť a mnohí z nás až fyzicky pociťovali nátlak z každej strany. Neraz nás prepadol pocit strachu, že to nezvládneme, že si na to jednoducho nestačíme.

            Všetci sme vedeli vopred termíny, do ktorých sme museli všetko stihnúť. Každá skupina mala určený svoj deň, počas ktorého predviedla všetko, čo stihla dovtedy pripraviť. Aj napriek tomu, že paradoxne už v začiatkoch sme boli v koncoch pri predstave toho daného dňa, kedy predstúpime pred naše obecenstvo, sme to zvládli všetci do jedného bravúrne. Podávali sme excelentné výkony, ktoré sa odzrkadlili aj na našich známkach pri obhajobe praktickej časti maturitnej zložky.

            Známky, ktoré sme dostali za našu snahu, odbornosť a šikovnosť, nám budú zdobiť maturitné vysvedčenia až do konca života. Všetci z nás majú právo byť hrdí na seba, pretože sme vydali zo seba maximum a mnohí z nás prekonali samých seba.

                                                                                                 Noémi Szocsová, 4.B MRCR

        • Bronz zo Skills Slovakia Gastro Junior Debic Cup 2021/2022
          • Bronz zo Skills Slovakia Gastro Junior Debic Cup 2021/2022

          •      V piatok 29.4.2022 sa konalo finálové kolo celoštátnej súťaže škôl Skills Slovakia Gastro Junior Debic Cup 2021/2022 na výstavisku Incheba v Bratislave ako súčasť Danubius Gastro Bratislava. V odbore cukrár sa do finálového kola prebojovala naša cukrárka Laura Hontiová s pomocníčkou Boglárkou Szakállovou, obe z triedy 3.C (učebný odbor cukrár kuchár) pod vedením pani majsterky Ingrid Tóthovej.

            Na súťaž si pripravila sofistikovaný dezert: Tartaletky s medovou tekvicou, gréckym jogurtom, chia semienkami, malinou a ganache z tmavej čokolády.

            Za svoj výkon získala bronzovú medailu, diplom a zo súťaže si odniesla dobrý pocit z toho, že obstála v nemalej konkurencii a tiež nové inšpirácie do ďalšej práce, keďže sa tejto profesii chce venovať aj vo svojom budúcom profesnom živote.

            Ku krásnemu úspechu jej srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Deň narcisov podporili aj naše školy
          • Deň narcisov podporili aj naše školy

          •      Aj žiaci a zamestnanci Súkromnej hotelovej akadémie a SOŠ si pripomenuli po dvoch rokoch nútenej prestávky Deň narcisov. Niekoľko žiakov - dobrovoľníkov sa vybralo do ulíc s pokladničkami podporiť dobrú vec.

            „Šamorínčania reagovali pozitívne, radi podporili zbierku. Niektorí za nami dokonca utekali,“ vyjadrili sa naše dobrovoľníčky. Za odmenu im potom pripli žltý narcis – kvietok jari a nádeje, symbol zbierky určený na Ligu proti rakovine.

        • Deň Zeme 2022
          • Deň Zeme 2022

          • Dnes sme si so žiakmi 1.A Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota Šamorín pripomenuli Deň Zeme spoznávaním miestnej krajiny. Prešli sme Mestský lesopark Pomlé, ktorý Šamorínčania navštevovali už od roku 1796. Preštudovali sme informačné tabule, ktoré vznikli v rámci stáže Conela z Liverpoolu a Forum inštitútu. Niektoré chýbali, zrejme sa obnovujú, lebo ich zničili tí, ktorí nedoprajú informácie návštevníkom. Sprevádzal nás vtáčí spev a stromy plné pukov a kvetov. Počasie nás trošku sklamalo a popŕchalo, ale dýchali sme svieži vzduch prírody.

        • Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi
          • Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi

          • Mládež čelí nebezpečnej internetovej výzve. Upozornili nás na to kolegovia z protidrogovej centrály národnej kriminálnej agentúry. Výzva nabáda deti a mladistvých k dobrovoľnej intoxikácii voľne predajnými liekmi.

            Táto výzva sa prvý krát objavila v roku 2015 vo Veľkej Británii. Používatelia sociálnych sietí nabádali deti k tomu, aby úmyselne užili väčšie množstvo dostupných liekov. To viedlo neraz k vážnym zdravotným problémom. Účinok voľne predajných liekov prichádza neskôr, čo vedie k nezvratnému poškodeniu zdravia, ako je napríklad trvalé poškodenie pečene.

            Úlohou zúčastneného na výzve je celý priebeh intoxikácie zaznamenať a prežité skúsenosti zdieľať na sociálnych sieťach.

            Podľa psychológov, ktorí sa k výzve v médiách vyjadrili, výzva deti neláka preto, že si chcú ublížiť, len si neuvedomujú následky, ktoré si môžu spôsobiť.

            Za uplynulý mesiac iba v Bratislave došlo k 12 otravám mladistvých a detí, ktoré pravdepodobne súvisia s výzvou.

            Apelujeme preto najmä na rodičov, aby zvýšili svoju obozretnosť a s deťmi o rizikách tejto výzvy hovorili.

            K predmetnej veci posielame tlačovú správu i link na FB.

        • Sherlock Holmes v Šamoríne
          • Sherlock Holmes v Šamoríne

          •      Po dvojročnej prestávke sme sa opäť mohli zúčastniť na divadelnom predstavení. V Mestskom kultúrnom stredisku Šamorín dňa 13.4. 2022 hosťovalo Rožňavské divadlo Actores, ktoré do svojho repertoára zaradilo Sherlocka Holmesa a záhadu rodu Baskerville.

            Sir Arthur Conan Doyle stvoril legendárnu postavu detektíva Sherlocka Holmesa koncom 19.storočia, popularite sa však teší dodnes, o čom svedčí množstvo filmových adaptácií a v neposlednom rade i divadelné predstavenie, ktorého sme sa zúčastnili.

            Divadlo Actores spopularizovalo detektívny žáner, podčiarklo Holmesov dôvtip a jeho dedukčnú metódu, no predovšetkým priblížilo súčasnému divákovi príbeh starý niekoľko desaťročí moderným spôsobom.

        • Marec-mesiac knihy na našich školách
          • Marec-mesiac knihy na našich školách

          • Každoročne si so žiakmi  SHA a SSOŠ SD Jednota Šamorín pripomíname tento výnimočný sviatok.

                           U žiakov maturitného ročníka prevládal záujem o knihy povinného čítania, a tak si žiaci volili predovšetkým diela, ktoré sa dajú zužitkovať  na maturitných skúškach.

                           Samuel Galbáč , žiak 5.ročníka hotelovej akadémie, sa začítal do diela D. Chrobáka- Drak sa vracia a tento autor ho upútal natoľko, že siahol aj po jeho prózach Kamarát Jašek a Červený jarok.

            Čím ma tieto diela oslovili? „ Autor svoje príbehy zasadil do horského prostredia, pričom vyzdvihol tajomný, rozprávkový a mýtický svet prírody, jej neovládateľné sily.  Zároveň ma hrdinovia  týchto diel naučili, že výzvy treba prijímať a nie pred nimi utekať.“

            Zo svetovej literatúry som si prečítal J.D. Salingera- Kto chytá v žite. Kniha mi bola blízka predovšetkým tým, že rozprávačom je mladý chlapec vzdorujúci voči svetu dospelých. Podobné pocity zažívam i ja a moja generácia.“

                           Kým u maturantov bodovala povinná literatúra, žiaci učebného odboru siahli po starej dobrej klasike v podobe románu Pýcha a predsudok od anglickej spisovateľky J. Austenovej.  A hoci od jeho vydania uplynulo už vyše dvesto rokov, dielo nestratilo nič na svojej popularite a púta i dnes pozornosť mladých čitateľov.

                           Mesiac knihy sme prepojili aj s Medzinárodným dňom detskej knihy, ktorý sme oslávili 2.apríla.  Je potrebné pripomínať si aj naše prvé detské knihy, pretože sú bezprostredne späté s obdobím, keď sa začal formovať náš vzťah a záujem o čítanie: „Pamätám sa na svoje prvé knihy – boli to detektívky typu Traja pátrači či Klub záhad. Tieto knihy mi dali moji rodičia, ktorí ich tiež prečítali a odporučili ich aj mne. Knihy ma upútali, vždy som si z nich zobral nejaké ponaučenie a v čítaní pokračujem dodnes. Momentálne čítam knihu od J. Dashnera- Labyrint: Útek, ide o žáner sci-fi.  Aj touto cestou ďakujem svojim rodičom, že ma priviedli k čítaniu kníh a že ma v tomto finančne podporujú.“( Štefan Veselý, 1.M)

                           Podľa Samuela Galbáča (5.A) je na knihách „krásne to, že ich je naozaj veľmi veľa a každý človek si príde na svoje.“ Nie nadarmo sa totiž hovorí, že hodnota knihy sa nemeria cenou, ale tým, čo si z nej odnesieme.

                                                                                                                                                       Mgr. Petra Nagyová

        • Márk Janák – žiak hotelovej akadémie - v hľadáčiku top kuchárov Slovenska
          • Márk Janák – žiak hotelovej akadémie - v hľadáčiku top kuchárov Slovenska

          • Už od jesene minulého roka s veľkým napätím sledujeme prípravy a ďalší postup nášho žiaka na prestížnu medzinárodnú súťaž Bocuse d´Or. Celoslovenské kolo súťaže sa uskutočnilo ešte v novembri minulého roka a konalo sa v Bratislave. Márk Janák, jeden z najlepších praktikantov v hoteli Grand River Park, bol vybraný do slovenského národného tímu pod vedením top kuchára Petra Duranského, prvého slovenského kuchára oceneného Michelinskou hviezdou, mimochodom takisto bývalého absolventa našej školy.

            Prestížna európska kulinárska súťaž sa uskutočnila nedávno, 23. až 24. marca v Budapešti. Slovenský národný tím tvorili Peter Duranský, Mark Vajgela a náš žiak Márk Janák. Bola to preňho neoceniteľná skúsenosť, keďže latka takýchto súťaží je nasadená poriadne vysoko. Mimoriadnu pozornosť jej venovali aj viaceré médiá, Novým časom počnúc a vysielaním v Teleráne končiac. Prípravy slovenského tímu v Budapešti uvádzal známy moderátor Milan Junior Zimnykoval a okrem súťažiacej trojice sa súťaže zúčastnili aj Jaroslav Židek, český šéfkuchár pôsobiaci na Slovensku, niekoľkonásobný nositeľ ocenenia Gurmán Award a autor viacerých úspešných kulinárskych kníh. Takisto s nimi spolupracoval Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro Cash&Carey Slovakia s.r.o., tiež mediálne známy z viacerých kulinárskych relácií.

            Opäť sme dokázali, že naši žiaci vedia šíriť dobre meno našej školy a reprezentovať ju na vysokej úrovni. Márk, ďakujeme Ti, úprimne sa z Tvojho úspechu tešíme a sme na Teba nesmierne hrdí.

            Soňa Zakariásová

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Dňa 24.3.2022 sa v Žitnoostrovskom osvetovom stredisku konal metodický deň pre učiteľov a koordinátorov environmentálnej výchovy k Svetovému dňu vody v projekte Studňa Európy.   Za vlaňajšie aktivity SSOŠ SD Jednota získala diplom, ktorý prevzala koordinátorka EV na škole, Ing. Janka Biskupičová.  Napriek obmedzeniam kvôli pandémii sme bodovali s časopisom, mali sme príspevky v Podunajských písmenách. Tieto projekty viedla Mgr. Petra Nagyová. Srdečne blahoželáme.

        • Kurz pohybových aktivít
          • Kurz pohybových aktivít

          • Dňa 23.3.2022 žiaci 1M a 1A absolvovali Kurz pohybových aktivít, tentoraz na korčuliach. Konečne si po uvoľnení protipandemických opatrení  mohli užiť spoločné športové chvíľky.

        • Náš veselý život internátny
          • Náš veselý život internátny

          • Domov mládeže sa stal naším druhým domovom. Sme ako veľká rodina, spoločne zdieľame každodenné radosti a riešime drobné starosti.

            Nekonečne dlhé čakanie na prvé jarné lúče a slnečné počasie  si žiaci spestrili jarnou výzdobou verejných priestorov internátu. 

            Dlhé zimné večery si žiaci krátili spoločenskými a športovými aktivitami. S pribúdajúcou vonkajšou teplotou ich čoraz viac lákal pobyt vonku a aktivity na čerstvom vzduchu,

            Prvé nesmelé lúče slnka privítali s otvorenou náručou a využili ich na prechádzku do prírody a úpravu malej záhradky v areáli školy

            Už teraz sa žiaci pripravujú a tešia na teplejšie dni, aby si mohli posedieť pri ohníku a spoločne opekať.       

            Hovorí sa, že šťastie a radosti rastú vtedy, ak sa o ne podelíš. U nás internátnikov to platí dvojnásobne.

        • Literárny zborník Podunajské písmená
          • Literárny zborník Podunajské písmená

          •         I napriek nepriaznivej pandemickej situácii sa podarila úžasná vec, a síce XIII. ročník literárneho zborníka Podunajské písmená 2021 uzrelo svetlo sveta. Len málokto veril, že počas tejto zložitej situácie sa podarí zozbierať dostatok príspevkov na to, aby zborník mohol vzniknúť. O to viac nás teší, že k tomu prispela i Súkromná stredná odborná škola SD Jednota Šamorín, ktorá sa, tak ako každý rok, do tejto literárnej súťaže zapojila.

                        Lenka Harvanová, žiačka III. ročníka MRCR, sa pokúsila o krátky príbeh inšpirovaný postavami z rozprávky od Ľudmily Podjavorinskej a Mgr. Petra Nagyová, učiteľka slovenského jazyka a literatúry, si vo svojich dvoch príspevkoch zaspomínala na život a dielo B.S. Timravy, ktorej okrúhle výročie sme si nedávno pripomenuli.

                        Je úspechom, že naša škola má i tento rok v zborníku publikované príspevky žiakov i pedagógov a veríme, že v tejto tradícii budeme pokračovať aj naďalej.  

        • Máme  to šťastie, že sa ocitáme v centre diania
          • Máme to šťastie, že sa ocitáme v centre diania

          •      Najviac príležitostí profesionálne rásť získavajú naši študenti v renomovaných hoteloch a špičkových reštauráciách, či už v Bratislave, Dunajskej Strede, Šamoríne–Čilistove, dokonca aj v Chateau Amade vo Vrakuni.

            V päťhviezdičkovom hoteli Grand River Park na nábreží Dunaja zaúča našich študentov do tajov kuchárskeho umenia svetoznámy šéfkuchár Jaroslav Židek. Vďaka jeho skúsenostiam z renomovaných svetových kuchýň sa mu nejedného nášho žiaka podarilo posunúť do pozície šéfkuchára, a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

            Pridanou hodnotou a zaujímavou skúsenosťou počas spoločenských akcií, konferencií a seminárov sú pre študentov aj stretnutia s osobnosťami spoločenského, kultúrneho, športového a politického života.

            Študenti si nadmieru pochvaľujú aj prácu v štvorhviezdičkovom hoteli Sheraton Eurovea s krásnou polohou na nábreží Dunaja, neďaleko Slovenského národného divadla.

            Nemálo príležitostí na spoznávanie cudzích kuchýň ponúka aj svetoznámy rezort x-bionic sphere v Šamoríne-Čilistove. Naši čašníci tu majú možnosť obsluhovať a spoznávať hviezdy športového neba.

            Najväčším bonusom štúdia na našej škole je získavať skúsenosti od skutočných špičiek profesionálneho života v gastronómii, ako tiež získať kontakty na morálne alebo finančne vysoko hodnotené miesta po celom svete.